Helle Helle er en av Danmarks fremste forfattere og har mottatt og vært innstilt til en rekke priser. Deriblant Nordisk Råds Litteraturpris. I bøkene sine fanger hun hverdagens trivialiteter på en slik måte at man aner dramaet som utspiller seg mellom mennesker under overflaten. Hendelsene utspiller seg i Danmarks utkanter, hvor det tilsynelatende ikke skjer så mye.

Helle Helle ble innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris for boka «Ned til hundene» i 2008. Her aner man en udefinerbar smerte og avmakt. Forfatteren bringer leseren inn i et univers som fanger leseren fra første side. Gjennombruddet kom med romanen Rødby-Puttgarden  fra 2005. Her skildres to søstre Tine og Janes liv som ekspeditriser i parfymeriet på Rødby-Puttgarden-ferjen, på slutten av 80-tallet. Hun fanger provinslivet på kornet som også berører en eksistensiell krise hos fortelleren Jane. Begge søstrene lever et liv som er preget av en trøstesløshet.

Boka «Ned til hundene», som kom i 2008, skildrer også den tilsynelatende harmoniske overflaten hvor det anes en udefinerbar smerte og avmakt. Denne overflaten holder på å rase sammen.

Helle Helle tar fram det indre dramaet om livets mening i sin nyeste roman «Hvis det er» fra 2014, på norsk «Hvis du vil». Helle Helle klarer også her å formidle en høyst allminnelig hendelse på en slik måte at det indre dramaet om livets mening kommer i fokus.

Helle Helle er en mester i å skrelle bort all ytre handling på en slik måte at eksistensielle spørsmål kommer til overflaten.Livets vemod og tomhet bringes fram i lyset.

Slemmestad bibliotek har de fleste bøkene av Helle Helle. Disse er: «Hvis du vil» (2014), «Eksempel på liv»(2011), «Dette burde skrives i nåtid» (2011), «Ned til hundene» (2008), «Rødby-Puttgarden» (2005) , «Forestillingen om et ukomplisert liv med en mann» og «Biler og dyr» (2000).

Bøkene anbefales! Hilsen Lily Ann Bergland.