Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SlideshowPluginWidget has a deprecated constructor in /home/roykezkd/public_html/wp-content/plugins/slideshow-jquery-image-gallery/classes/SlideshowPluginWidget.php on line 8
Samlingen | Røyken bibliotek

Slemmestad GeologisenterSamlingen

I selve geologisenteret har vi utstillingsmontre med utvalgte fossiler, bergarter og mineraler fra området. På veggene har vi plakater som forklarer tidsperiodene og begreper innen geologi.
Slemmestad geologisenter er samlokalisert med biblioteket og Cementmuseet, vi har derfor plassert en del rundt i hyllene ellers i lokalet. Her kan du med andre ord finne fossiler blant krimbøkene og dinosaurmodell hengene fra taket over fagbøkene. Et glassmonter i bibliotekets inngangsparti har varierende utstillinger. Det være seg fra dinosaurtenner, fossile blekkspruter fra området eller lånte meteoritter.  Hos oss har dessuten hylla med geologibøker et godt utvalg.

Mye av samlingen er ikke synlig for publikum, men de finnes. Det er flere skap og skuffer med eksempelsamling på fossiler, mineraler og bergarter. Ikke bare fra området, men også fra ellers i verden. Dette brukes til undervisning eller som hjelp til å bestemme hva vi har med å gjøre.

 

Besøk oss!

Skoleklasser og andre grupper er velkomne til omvisning.
Kontakt Inger-Marie M.Gabrielsen på tlf 31 28 14 84 eller send e-post.

Åpningstider

  • Faste åpningstider april-september.
  • Vi åpner gjerne på forespørsel.
  • Ta kontakt biblioteket for besøk utenom tidene

Bilder tatt av Slemmestad Bibliotek, Morten Flaten og Hans Arne Nakrem | Bilder fra Instagram av respektive brukere. | Design av Blåis