av praktikant Emilie, Slemmestad ungdomsskole

(bok nr 1 i Jasper Dent-trilogien)

Forfatter: Barry Lyga

 ”Hva hvis verdens mest notoriske seriemorder… var faren din?”

 Forlagets omtale:

Jazz er en tiltalende syttenåring. En hjerteknuser vil noen kanskje si. Men han er også sønnen til verdens mest beryktede seriemorder, og for Gode Gamle Far var det ta-med-guttungen-på-jobb-dag året rundt. Jazz hadde sett åstedet slik politiet skulle ønske de kunne – fra forbryterens ståsted. Og nå, selv om faren har sittet inne i årevis, begynner likene å dukke opp i den søvnige småbyen Lobo’s Nod. Igjen. I et forsøk på å bevise at drapslyst ikke ligger i slekta, går Jazz sammen med politiet i jakten på denne seriemorderen. Men Jazz har en hemmelighet – kan han være mer lik faren sin enn noen aner?

Jeg har ikke klart å legge fra meg boka siden jeg leste første kapittel, som kommer rett inn i det første mordet. Med 345 sider har handlingen i boka en svært flytende tekst med ikke for vanskelige ord som gjør den ganske lett å lese, og har et sterkt språk som får tenåringer til å få bedre forståelse av den. Såpass forventer man fra synsvinkelen til en syttenårig gutt.

Denne boka er utrolig spennende og mystisk, pakket inn i grøssende krim som får hårene til å stå opp i nakken din jo dypere du leser deg inn i boka. Leseren får ta en titt inn i tankene til Jazz som frykter – ikke sin far, men tanken på at han en dag tar over familiebusinessen. Faller eplet virkelig ikke langt fra treet? For å være sønnen til verdens verste seriemorder, kan en forholde seg med en gutt som Jazz som får leseren til kunne forstå ham og hans vansker med å finne ut hvem han egentlig er.

Definitivt en bok for deg som elsker krim med grøssende spenning og mysterier.

Du kan låne boken på biblioteket