Arrangementer Høsten 2016

Høsten 2016

 armbånd
Lørdag 27. august kl. 15.30 Slemmestad bibliotek

Lesefest

Denne festen er for deltakerne i årets lesekonkurranse. Alle som har oppnådd minst lilla armbånd i konkurransen er velkommen på festen der det blir godsaker, bokpremier og en kul, hemmelig gjest…

Gratis entré, men med inngangsbilletter

 

 bokhjerte
Fredag 9. september kl. 11.30 Slemmestad bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Elin Sandseter inviterer til bokprat denne fredagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser

Gratis entré

 

 Gamlamlogo
Søndag 11. september kl. 12 Slemmestad bibliotek

Lene Liebe Delsett: Øglene på Svalbard

Fra 2004 til 2012 fant forskere og frivillige fra Naturhistorisk museum over 40 fossile skjeletter av store øgler i den gamle havbunnen på Svalbard. De ble funnet sammen med tusenvis av mindre dyr og naturen de levde i. Forskningen på fossilene har som mål å forstå hvordan dette økosystemet fungerte, og hvordan øglene så ut. Fiskeøglene fra Svalbard kommer fra et langt tidsrom og har mange særtrekk. Hva kan disse fossilene fortelle oss? Mer informasjon og oppdatert program på fossildagene.blogspot.no

Billetter kr. 50,- (Familie 150,-)

 

 røykkvartsmlogo
Søndag 18. september kl. 12 Slemmestad bibliotek

Stig Larsen: Skattejakt i naturen

Denne søndagen skal vi få lære hvordan og hvor man kan finne krystaller i naturen. Vi starter med en times teori med lysbilder og tips inne før deltakerne blir med ut på krystalljakt etterpå. Turen går uansett vær. Ta med hammer, meisel, ryggsekk og egnet fottøy. Påmelding i forkant. Nærmere informasjon og oppdatert program på fossildagene.blogspot.no

Billetter kr. 50,- (Familie 150,-)

 

 sementfat
Tirsdag 20. sept kl. 18 Slemmestad bibliotek

Sementverksted

Denne høsten prøver vi oss med litt mer nevenyttige aktiviteter også, og har satset på et materiale med lokale tradisjoner, nemlig sement. Marianne Müller Pedersen viser oss hvordan vi kan lage pynte- og nyttegjenstander som blomsterpotter, fulglebad og annet i betong. Verkstedet vil gå over to kvelder og er for voksne. Begrenset med plasser. Påmeldingen starter 1. september.
Pris kr. 100 (dette er for begge kveldene inkl. materialer)

 

 sementfat
Torsdag 22. september kl. 18 Slemmestad bibliotek

Sementverksted – del II

Dette er en fortsettelse av sementverkstedet over, der vi gjør ferdig det vi begynte på der.

 

bokhjerte
Torsdag 29. september kl. 11.30 Midtbygda bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Elin Sandseter inviterer til bokprat denne torsdagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

fotoboklukket
Onsdag 5. oktober kl. 14.00 Slemmestad bibliotek

Fotobok med Elin Jannicke

Siden det er høsteferie denne uken, ønsker vi å tilby en aktivitet for noen av de barna som er hjemme i ferien, og vi har vært så heldige å få kunstner Elin Jannicke Ihler til å komme og vise hvordan man lager sin egen trekkspillbok kledd med tekstil og med et fint bånd rundt. Denne kan for eksempel brukes som fotoalbum.

Alder 5.-7. klasse. Pris: 50,- Begrenset med plasser. Billetter blir lagt ut en uke før.

 

 origami2
Torsdag 13. oktober kl. 14.00 Midtbygda bibliotek

Origamiverksted med Elin Jannicke

Denne torsdagen blir det mulighet for barn på mellomtrinnet å lage en uro med brettede fugler, fjær, perler og annen pynt sammen med kunster Elin Jannicke Ihler.

Alder 5.-7. klasse. Pris: 50,- Begrenset med plasser. Billetter blir lagt ut en uke før.

 

shutterstock-programming1
Torsdag 13. oktober kl. 17.00 Slemmestad bibliotek

Kodeverksted – Del I

Kodeverksted for ungdomstrinnet. Er du nysgjerrig på koding og programmering? Mer informasjon kommer senere. Følg med på roykenbibliotek.no

Gratis entré

bukkene_flyer indd 2
Lørdag 15. oktober kl. 15.30 Slemmestad bibliotek

Bukkene Bruse

med JørnSkau Ellingsen og Siw Elena Skinnemoen

Dette er en figurteaterforestilling som kombinerer figurspill, rim og musikk til en forestilling om hvordan det gikk da Bukkene Bruse var på vei til den grønne, skjønne setra for å gjøre seg fete .

Fra 3 år. Billetter kroner 50,- (Familie 150,-) 

 

 shutterstock-programming1
Torsdag 20. oktober kl. 17.00 Slemmestad bibliotek

Kodeverksted – Del II

Kodeverksted for ungdomstrinnet. Er du nysgjerrig på koding og programmering? Mer informasjon kommer senere. Følg med på roykenbibliotek.no

Gratis entré

 bokhjerte
Fredag 21. oktober kl. 11.30 Slemmestad bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Inger-Marie Gabrielsen inviterer til bokprat denne fredagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

bokhjerte
Torsdag 27. oktober kl. 11.30, Midtbygda bibliotek

Litteraturkafé

Biblioteksjef Liv Holmesland inviterer til bokprat denne torsdagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

pedersen
Torsdag 27. oktober kl. 18.30 Slemmestad bibliotek

Bildekåseri: Jorda rundt med Sandejeger

Jegeren Kåre Vidar Pedersen fra Sande i Vestfold kommer til oss for å fortelle fra sine mange jaktturer rundt om i hele verden. Pedersen har jobbet mange år i fagtidsskriftet Jeger Hund & Våpen, og det har gitt ham anledning til å jakte nærmest verden rundt der han har opplevd mange spennende kulturer, annerledes jaktformer og ikke minst fantastiske villmarksområder. Han har også gitt ut en rekke bøker om jakt & fiske, hunder, samt flere bøker om viltmat og ivaretaking av viltkjøtt. Arrangeres i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken.

Gratis entré

 Mini Afrika m ett barn lite
Lørdag 5. november kl. 15. 30 Slemmestad bibliotek

Afrika Mini med Raymon Sereba

Gjennom lyd, farger, bevegelser og musikk skaper Raymond Sereba en sanselig og fascinerende opplevelse for de helt minste barna. I dette verkstedet vil de minste barna involveres og engasjeres gjennom bevegelse og rytmer. Verkstedet avsluttes med en friere økt der barna får prøve instrumentene selv. Raymond Sereba er musiker, danser og forteller. Han er fra Elfenbenskysten, og har vært bosatt i Norge siden 1983. Sereba har turnert for Rikskonsertene siden 1989 med en rekke ulike produksjoner både som soloartist og med ulike grupper og utøvere.

Passer for barn fra 0-3 år. Billetter kroner 50,- (Familie 150,-) 

 

 bokhjerte
Torsdag 17. november kl. 11.30 Midtbygda bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Linda Solheim inviterer til bokprat denne torsdagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

 uri-helene_foto-julie-pike
Torsdag 17. november kl. 18.30

Forfatterbesøk: Helene Uri

Helene Uri er språkprofessoren som sa opp jobben på universitetet for å skrive bøker. Som skjønnlitterær forfatter er hun kjent for å utforske mellommenneskelige relasjoner med skarp presisjon. I år er hun aktuell med romanen “Hålke”, om et eldre ektepar som isoleres i dager fordi gatene er for glatte til at de tør å gå ut. I denne situasjonen kommer mye til overflaten av fortidens svik, brutalitet og uvisshet. Helene Uri intervjues av Linda Solheim.

 

 bokhjerte
Fredag 18. november kl. 11.30 Slemmestad bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Linda Solheim inviterer til bokprat denne fredagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

 bokhjerte
Torsdag 1. desember kl. 11.30 Midtbygda bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Stine Yndestad Runshaug inviterer til bokprat denne torsdagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

 bokhjerte
Fredag 2. desember kl. 11.30 Slemmestad bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Stine Yndestad Runshaug inviterer til bokprat denne fredagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

eventyrstund nett

Fortellerstund

Vi leser, forteller, ser i billedbøker og synger sammen. Alle barn fra 3-6 år er velkommen. Større grupper fra barnehager må avtale tid på forhånd. Kontakt barnebibliotekar Maria Waerme tlf 31 28 14 84/31 29 61 45 eller e-post: maria.waerme@royken.kommune.no. Lesestunden varer en halv time.

Høstens lesestunder blir på følgende fredager: 2. september, 23. september, 14. oktober, 4. november, 25. november og 16. desember Tidspunktet er klokken 10.

lkk

Kodeklubb

Hver onsdag på Slemmestad bibliotek

Fra høsten av, blir det satt i gang kodeklubb  for barn fra 8 år i bibliotekets lokaler. Ta kontakt med initiativtaker Rolf Brandsar for mer informasjon om tilbudet.

tekopper

Språkkafé

Annenhver fredag, Slemmestad bibliotek

Kan du litt norsk, men trenger å øve deg sammen med noen? Vi arrangerer språkkafé hos oss på Slemmestad annenhver fredag. Alle som vil øve seg på å snakke norsk er velkommen, uansett nivå. Datoene for høsten 2016 er 2. september, 16. september, 30. september, 14. oktober, 28. oktober, 11. november, 25. november og 9. desember

Velkommen!

 Når ikke annet er nevnt, er arrangementene på hovedbiblioteket på Slemmestad
Arkiv