Arrangementer Våren 2016

Våren 2016

 Per Sennels bok
Torsdag 4. februar klokken 18.30, Slemmestad bibliotek

Per Sennels: Ernest Shackletons transantarktiske ekspedisjon

Hyggen-mannen Per Sennels kommer og snakker om sin bok som handler om Ernest Shackletons transantarktiske ekspedisjon fra 1914 til 1917, den såkalte ”Endurance-ekspedisjonen”. Ekspedisjonen holdt på å ende i tragedie da skipet ”Endurance” satt fast i pakkisen og ble knust til pinneved. Det blir mulig å kjøpe boken etter foredraget.

Gratis entré

 

 bokhjerte
Torsdag 11.februar, kl. 11.30, Midtbygda bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Stine Runshaug inviterer til bokprat denne torsdagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

 dukketeater_9485
 Fredag 12. februar klokken 13.00, Midtbygda bibliotek

”Bukkene bruse og den vesle kalven”

Dukketeateret DIDDI ved Kirsti Maanum presenterer eventyret om Bukkene Bruse og den vesle kalven. De tre Bukkene Bruse er utgangspunktet, men forestillingen er knyttet opp til andre dyr, gardsliv og folkemusikk – et møte med dyra på garden og musikkarven vår. Forestillingen inneholder aktiviserende sanglek.

Gratis entré/Påmelding. Passer for barn fra 1 ½ -6 år.

 

bokhjerte
Fredag 19. februar kl. 11.30, Slemmestad bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Stine Runshaug inviterer til bokprat på Slemmestad denne fredagen. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 Hoem-Edvard_lite
Torsdag 10. mars kl. 18.30, Slemmestad bibliotek

Edvard Hoem

Edvard Hoem kommer for å snakke om sine utvandrerromaner. I 2014 kom Slåttekar i himmelen, og året etter kom oppfølgeren Bror din på prærien.
Arrangeres i forbindelse med Kulturdagene.

Gratis entré

bokhjerte
Fredag 11. mars kl. 11.30, Slemmestad bibliotek

Litteraturkafé

 Denne fredagen er det bibliotekar Linda Solheim som inviterer til bokprat. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

apestreker
Lørdag 12. mars kl. 15.30 på Slemmestad bibliotek

”Flaskepost og apestreker”

Charlotte Øster og Vanajah Uthayakumaran fra Fortellerhuset kommer til Slemmestad. De forteller på både tamilsk og norsk. En hatteselger går gjennom skogen med de vakre hattene sine, men oppe i trærne lurer noen hatteglade aper. Og på en stor hvit strand finner en liten gutt en helt spesiell flaske…
Arrangeres i forbindelse med Kulturdagene.

Billetter kr. 50.-/Familie 150,- Passer for barn fra 4 år.

 

bokhjerte
Torsdag 17. mars kl. 11.30, Midtbygda bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekarene inviterer til bokprat hvor vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser. Denne gangen er det bibliotekar Linda Solheim som er vertinne.

Gratis entré

 

 Sjøskorpionen-på-Ringerike-2
Torsdag 17. mars kl. 18.30, Slemmestad bibliotek

Jørn Hurum: Sjøskorpionen på Ringerike

En av verdens fineste fossile sjøskorpioner ble funnet ved Tyrifjorden for over hundre år siden. Nå vekkes den til live av Jørn Hurum, og du kan bli med tilbake til den gangen livet så vidt hadde begynt å krype opp av havet… Boken ”Sjøskorpionen på Ringerike” avslutter trilogien som begynte med ”Ida” og ”Monsterøglene på Svalbard”.

Gratis entré

 

bokhjerte
Fredag 1. april kl. 11.30, Slemmestad bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekarene inviterer til bokprat hvor vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser. Bibliotekar Elin Sandsether tar med seg noen av sine leseopplevelser denne fredagen.

Gratis entré

 

 Westlie-Bjoern
Torsdag 7. april kl. 18.30, Slemmestad bibliotek

Bjørn Westlie: Fangene som forsvant

Historikeren Bjørn Westlie har skrevet en mengde bøker fra 2. verdenskrig, blant de mest kjente er ”Fars krig” som omhandler farens innsats for Hitler på vestfronten. Nå er han aktuell med ”Fangene som forsvant”, om de sovjetiske krigsfangene som ble brukt til å bygge Nordlandsbanen under krigen.

Gratis entré

 

bokhjerte
Torsdag 21. april kl. 11.30, Midtbygda bibliotek

Litteraturkafé

Bibliotekar Elin Sandsether inviterer til hyggelig bokprat. Vi presenterer stort sett nye bøker, men også noen skjulte godbiter. Det er også rom for samtale og utveksling av leseopplevelser.

Gratis entré

 

 bibmystsmal
Torsdag 21. april kl. 17.30, Slemmestad bibliotek

Bibliotekmysterier

”Bibliotekmysterier” handler om Mias møte med bøkene, og byr på spenning og grøss. Mias mamma er etterforsker og jobber ofte sent, mens Mia sitter på biblioteket og surfer på nettet. Men hvem gjemmer seg bak hyllene på biblioteket? Hva mente mamma med bøkenes verden? Hva er fiksjon og hva er virkelighet? Skuespillerne dramatiserer utdrag fra tre ulike spenningsbøker. ”Tause skrik” av Arne Svingen, ”Tordivelen flyr i skumringen” av Maria Gripe og ”Monsterskolen” av Martin Widmark.
Dette er en teaterforestilling for barn på mellomtrinnet.

Billetter kr. 50.-/Familie 150,-

eventyrstund nett

Lesestund

Vi leser, forteller, ser i billedbøker og synger sammen. Alle barn fra 3-6 år er velkommen. Større grupper fra barnehager må avtale tid på forhånd. Kontakt barnebibliotekar Bozena Larsen tlf 31 28 14 84 eller e-post: bozena.larsen@royken.kommune.no. Lesestunden varer en halv time.

Vårens lesestunder blir på følgende fredager: 15. januar, 5. februar, 26. februar, 18. mars, 8. april, 29. april, 20. mai. Tidspunktet er klokken 10.

phandelver

Rollespillgruppe

Annenhver mandag, Slemmestad bibliotek

Fra og med 18. januar skal vi annenhver uke ha rollespill på Slemmestad. Bibliotekar Andreas er vert, og leder dere gjennom et farefullt oppdrag.
Det er fem plasser og påmelding innen oppstart. Se nettsiden under fanen Barn og unge, eller våre facebooksider for mer informasjon.

For unge mellom 13 og 15 år.

tekopper

Språkkafé

Annenhver fredag, Slemmestad bibliotek

Kan du litt norsk, men trenger å øve deg sammen med noen? Vi arrangerer språkkafé hos oss på Slemmestad annenhver fredag. Alle som vil øve seg på å snakke norsk er velkommen, uansett nivå. Datoene for våren 2016 er 26. februar, 11. mars, 1. april, 15. april, 29. april, 13. mai og 27. mai. Vi trenger flere frivillige som kan hjelpe oss med dette, så ta gjerne kontakt

Velkommen!

 Når ikke annet er nevnt, er arrangementene på hovedbiblioteket på Slemmestad
Programmet i utskriftsvennlig utgave (PDF)