Torsdag 19. april markeres Kulturdagene i Røyken med to fine arrangementer på biblioteket. På formiddagen, kl. 10 blir det en forestilling for små barn i biblioteket, “Baobab og Bushbaby”. Her har vi lagt ut gratisbilletter i biblioteket siden det er begrenset med plasser. På kvelden, kl. 18.30, kommer forfatter Rune Christiansen for å samtale om den siste boken sin, “Fanny og mysteriet i den sørgende skogen”. Begge arrangementene er gratis.

Om “Baobab og Bushbaby”: Et trist tre, en gul nattape og en sulten skillpadde.  En fantastisk verden for de aller minste barna og deres voksne omsorgspersoner.  Kan vi sammen klare å få baobabtreet i godt humør igjen? Levende dukker er et av Norges ledende figurteatre, og her har de laget en forestilling for de aller minste barna. Passer for barn fra 0,5 til 3 år.

Om Rune Christiansen: I 2014 fikk han Brageprisen for romanen «Ensomheten i Lydia Ernemans liv». I 2017 ble han nominert igjen, denne gangen for «Fanny og mysteriet i den sørgende skogen», en nydelig roman om en ung jente som er i sorg etter å ha mistet foreldrene sine. Rune Christiansen skriver poetiske bøker som er enkle i formen, og som ikke er kompliserte å lese, men som rommer mye eksistensiell undring samtidig som de føles tett på livet. Rune Christiansen blir intervjuet av Linda Solheim.