Lars er lol av Iben Akerlie | Røyken bibliotek

Denne leste jeg på en dag, fordi jeg ikke klarte å legge den fra meg. Det handler om Amanda som er bestevenn med Sari og Kay, og ulykkelig forelsket i Adam. Men alt kretser ikke rundt det. Amanda har blitt fadder til en ny gutt i klassen med Downs syndrom. Selv om Amanda først er veldig skeptisk til Lars, blir de raskt gode venner. Alt kunne bare vært en hjertevarm og morsom historie, om det ikke hadde vært for at noen jenter i klassen lager kvalme gjennom å legge ut bilder og videoer av de på skolen de synes er teite, uten at de vet noe om det. Det er dette som gjør historien alvorstung og livet surt for de som blir berørt.

Boken er både morsom, varm, trist og engasjerende. Man har både lyst å være Amanda og ikke lyst til å være Amanda. Man har lyst til å være henne fordi hun har det så koselig sammen med Lars og faren hans når hun blir med Lars hjem etter skolen. På en annen side vil man ikke være Amanda fordi hun må ta mange valg hele tiden. Hun tar en masse gode valg, men hun tar spesielt

ett dårlig valg som snur alt opp ned. Og så var det jo dette med Adam som hun er ulykkelig forelsket i… Karakterbeskrivelsene er fine og man får opp bilder av personene i hodet sitt. Et eksempel er bildet av gymlæreren som er en litt snodig, men morsom type med treningsdresser i alle regnbuens farger og en panfløyte hengende rundt halsen i stedet for den sedvanlige fløyten. Dette er kort sagt en bok som kan anbefales.

Du finner boka på biblioteket