Oppvekst og historie ser ut til å bli den røde tråden når bibliotekar Elin Sandsether inviterer til årets siste litteraturkaféer i bibliotekene i Røyken denne uken. Bøkene blir først presentert på Midtbygda bibliotek torsdag kl. 11.30, og så blir de samme bøkene presentert på Slemmestad bibliotek dagen etter til samme tid. Hun har med seg Arminuta : den hjemvendte av italienske Donatella De Pietrantonio, om en ung jente som blir ført tilbake til sin biologiske foreldre, Nickel-guttene av amerikanske Colson Whitehead, om to unge gutter som blir sendt til en fryktelig straffeanstalt i et rasistisk USA,  og Aurelia av ungarsk-norske Gabi Gleichmann, som gjennom gamle brev tar oss gjennom Europas historie på 1900-tallet. Som vanlig er det rom for å dele egne leseopplevelser.