25. og 26. oktober blir det litteraturkaféer på både Midtbygda og Slemmestad bibliotek. På Midtbygda torsdag kl. 11.30 bibliotekar er det Jon Esteban Furøy som inviterer til litteraturkafé. Han har med seg to bøker av den angolesiske forfatteren José Eduardo Agualusa. I “Allmenn teori om glemsel” møter vi en kvinne som velger å mure seg inne i leiligheten sin samme dag som Angola får sin selvstendighet. Her blir hun i tretti år. I oppfølgeren, “Ufrivillige drømmeres forening”, møter vi igjen en journalist som også var med i den første romanen. Her utspiller det seg både realistiske og surrealistisk scener når filmteamet hans blir trukket inn i et opprør i landet. Jon har også tatt meg seg  “Hvor gammel blir en tiger?” av Bjørn Arild Ersland, som er en populærvitenskapelig bok om hvorfor ulike skapninger har ulik livslengde.

Biblioteksjef Liv Holmesland holder gilde på Slemmestad fredag 26. oktober.  Med seg har hun to Røros-historier, “Christianus Sextus” av Johan falkberget og “Armfeldts armé” av Geir Pollen. Mens Falkbergets trilogi tar for seg gruvesamfunnet i Røros, handler Pollens bok om da 3000 soldater fra Karl 12s hær, ledet av general Carl Gustav Armfeldt marsjerte over grensen for å erobre Trondheim i 1718. I tillegg har Liv med seg en tegneseriefortelling av Wilfrid Lupano, “De som blir igjen”, som handler om tre gamle venner som møtes i forbindelse med en begravelse, og der diverse omstendigheter fører til at de kaster seg ut på en roadtrip gjennom Frankrike og Italia.

Som vanlig er det rom for å ta med egne leseopplevelser.