Snille hunder kommer ikke til Sydpolen av Hans Olav Thyvold | Røyken bibliotek

Dette er en bok der fortelleren er en hund! Nå er det vel ingen som vet helt hvordan hunder tenker, men det er helt tydelig at forfatteren av boka har greie på hunder, og når en hund forteller, blir det en lettlest og fengende bok. Den handler om Tassen som nylig har mistet sin herre, Majoren, og der hans nye sjef er enkefru Thorkildsen, en lett alkoholisert bibliotekar med sans for bøkenes verden og sin nye venn. Dette er rammen for fortellingen om Roald Amundsens ferd til Sydpolen og hans forhold til og forbruk av sine trekkhunder.

Dette er en bok for folk som liker hunder, for folk som liker polarhistorie og for folk som vil ha en lettlest bok litt á la «Hundreåringen som hoppet ut gjennom vinduet og forsvant» eller Fredrik Backmans bøker.

Boken kan lånes på biblioteket