Tekniske veiledere

Det kommer stadig nye tjenester på digitale plattformer i biblioteket, og det kan være vanskelig å henge med for noen hver. Vi har derfor prøvd å lage noen veiledere her til noen av de mulighetene som finnes.

 

 

Last ned Bibliofilappen. Fra mobil eller nettbrett går du inn på Google Play eller App Store og søker etter Bibliofil og laster ned denne.  Man må logge seg på med lånekortnummer og pinkode/passord. Appen kan også brukes til å forlenge lån og til å søke etter og reservere materiale  

Fra mobiltelefonen kan du fornye dine lån med en SMS til nr 2242. Send en SMS med teksten: bib forny og nummeret på lånekortet til 2242 (dette er ikke samme nummer som det du får meldinger fra biblioteket fra, så du må lage en ny SMS). F.eks: bib forny N999999999 (N999999999 er lånenummeret fra felles lånekort, store og små bokstaver fungerer like bra). Systemet vil gå igjennom alle lån som er registrert på kortet, og fornye de lånene som kan fornyes. (innlån forsøkes fornyet hvis eierbiblioteket er et Bibliofil-bibliotek). Hvis man har registrert andre familiemedlemmer i Familiemappa, vil disse også automatisk bli forsøkt fornyet. Du får en SMS som kvittering med opplisting av hvor mange lån som har blitt fornyet, samt første leveringsfrist etter fornyelsen. OBS! Øverst i SMSen du får tilbake står det hvor mange av lånene som er fornyet. Reserverte titler blir ikke fornyet, og ikke alle innlånte bøker heller! Det kommer ikke beskjed om lån som ikke er fornyet! Tjenesten koster kr 2, og blir belastet din telefonregning.