Det er snart sommer, og tid for årets siste litteraturkafé på bibliotekene i Røyken. Torsdag 24. mai blir det kafé på Midtbygda bibliotek kl. 11.30, og så presenteres de samme bøkene på Slemmestad bibliotek dagen etter til samme tid.

Denne gangen er det bibliotekar Linda Solheim som inviterer til bokprat. Hun skal snakke om Heidi Lindes siste roman, «Talte dager», som er en bok der flere historier flettes sammen med utgangspunkt i en krangel mellom mor og datter. Hun har også med seg Nobelrpisvinner  Kazuo Ishiguros «Gå aldri fra meg», som både er en klassisk roman fra et engelsk kostskolesystem og en skremmende fremtidsfabel. Den siste romanen hun har med er «Feberdrøm» av Samanta Schweblin, som er nettopp det. En feberdrøm.

Litteraturkaféene er et uformelt møtested for utveksling av lesetips for alle som er glade i litteratur.