En nervepirrende avslutning

Månekrøniken – Winter

Av Marissa Meyer

Boka

Winter er den fjerde og siste boka i serien Månekrøniken. Serien tilhører hovedsakelig sjangeren science fiction, men andre sjangere som fantasy, dystopi, romantikk, spenning, action og humor dukker også opp. Som de andre bøkene i serien, Cinder, Scarlet og Cress, er historien basert på forskjellige kjente eventyr, som «Askepott», «Lille Rødhette» og «Rapunsel». Winter er basert på «Snehvit», og i deler av handlingen vil du kunne gjenkjenne dette. Hovedpersonene i akkurat denne boka er Winter, Cinder og Kai. Ellers er det bipersonene Scarlet, Cress, Thorne, Wolf, Jacin og Levana det handler om.

I denne boka blir vi kjent med prinsesse Winter av Luna (månen). Winter bor på slottet med stemoren, dronning Levana. Er det noe Winter hater, så er det stemoren og lunargaven sin. Med lunargaven kan hun kontrollere andre ved hjelp av bio-elektrisiteten dems. Hun velger derfor å ikke bruke den, men alle lunarer som ikke bruker gaven regelmessig blir gale.

Samtidig prøver Cinder og vennene hennes å finne en måte å redde Scarlet på og samtidig stoppe Levana´s onde planer, før hun ødelegger Jorda.

Historiene deres blir flettet sammen, men kan de samarbeide med fienden?

Historien er veldig fengende, men starter litt forvirrende. I starten vet vi ingenting om Winter og derfor er det litt vanskelig å skjønne hva som skjer. Men etter 4 kapitler har vi fått greie på hva som skjer, hvem Winter er, hvordan livet på Luna er og hvor langt Cinder og vennene hennes har kommet.

Boka har 840 sider og er veldig fin og spennende hele veien fra start til slutt. Det er nesten umulig å legge den fra seg før man er ferdig. Jeg anbefaler serien til barn og ungdom fra 12 år.

Og som det står bak på boka:

«Dette er ikke det eventyret du husker

-men det er ett du ikke vil glemme»

Forfatteren

Månekrøniken (originaltittel: The Lunar Chronicles) er skrevet av den Amerikanske forfatteren Marissa Meyer. Hun er født i 1984 og har vunnet prisen Goodreads Choice Award for beste ungdomsfantasy og science fiction. I tillegg har hun skrevet flere bøker, blant annet: Cinder, Scarlet, Cress, Stars above, Fairest, Heartless og Renegardes.